Magazine Logo

Omgaan met een psychische kwetsbaarheid tijdens je studie

Olivier Lingbeek en Laura Vegter

Participatie

Studenten delen hun ervaringen op Ervaringswijzer Hoe ga je om met een psychische kwetsbaarheid bij het volgen van een opleiding? Deze vraag staat centraal in een onderzoek van de website Ervaringswijzer. In tien interviews vertellen studenten hoe het hen is gelukt om een studie te volgen ondanks belemmeringen. ‘Ik heb het risico genomen om te gaan studeren, en ik heb daar tot nu toe geen spijt van. De opleiding is een droom die werkelijkheid is geworden. Ik doe kennis op, ik leer nieuwe mensen kennen en ik merk dat ik mezelf meer kan uiten in de omgang met anderen.’ Zo kijkt een van de studenten op Ervaringswijzer terug op haar stap om op veertigjarige leeftijd na een psychose alsnog een studie op te pakken. De website Ervaringswijzer biedt inspiratie bij allerlei vormen van herstel op basis van ervaringsverhalen. Daartoe maakt de redactie van Ervaringswijzer zogenaamde keuzehulpen. Een keuzehulp is een instrument om ervaringskennis over een bepaald thema overzichtelijk aan te bieden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website