Magazine Logo

Herstel

Anke Mul

Participatie

Herstellen bij De Waterheuvel Bij de opening van het nieuwe pand van De Waterheuvel aan de Sarphatistraat in Amsterdam vertelde Anke Mul haar herstelverhaal. Toen mij door Wander Reitsma, de directeur van De Waterheuvel, werd gevraagd om een persoonlijk verhaal te vertellen bij de opening van het nieuwe Clubhuis, stond ik er een beetje ambivalent tegenover. Psychiatrie speelt in mijn huidige leven namelijk nauwelijks nog een rol. Er is alleen dat pilletje, dat elke avond ingenomen wordt. Ik heb besloten om mijn verhaal te doen omdat De Waterheuvel en ik veel aan elkaar gehad hebben. En omdat, zoals een vriendin van me zei, het goed is om te laten horen dat je uit een psychiatrische toestand kunt klimmen en er weer bovenop kunt komen. Daar ben ik het dan wel weer mee eens. Juist het feit dat psychiatrie momenteel nauwelijks een rol speelt in mijn leven is prachtig. En buiten dat, je moet je eigen levenspad niet verloochenen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website