Magazine Logo

Grenzen verkennen, krachten versterken

Remmers van Veldhuizen

Participatie

De toekomst van de zorg voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen Op het tweede lustrumcongres van Kenniscentrum Phrenos in november 2014 sprak Remmers van Veldhuizen de Rob Giel Lezing uit over de toekomst van de zorg voor mensen met Ernstige Psychiatrische Aandoeningen (EPA). Dat gebeurde op een congres waar bijna alles wat met schizofrenie en psychose te maken heeft aan bod kwam: trauma, de invloed van de omgeving en genen, ervaringsdeskundigheid en herstelondersteunende zorg alsook behandeling, rehabilitatie, preventie en maatschappelijke interventies. Dit is een winstpunt van de afgelopen jaren: die brede multidisciplinaire professionele aanpak waarin een centrale plaats is voor visies van patiënten en van familie. Die manier van samen optrekken is heel anders dan we zagen in de jaren tachtig en negentig: alle partijen proberen nu integratief te werken in gezamenlijkheid. Dat lijkt de enig effectieve strategie tegen zo’n desastreuze ‘ziekte’ als schizofrenie, maar ook tegen de huidige politieke context die gekleurd wordt door bezuinigingen en crisis. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website