Magazine Logo

Samen Werk en Opleiding Realiseren voor personen met psychische problemen

Veerle DeJaegere, Jeroen Knaeps en Chantal Van Audenhove

Participatie

Studeren heeft in onze samenleving een belangrijke betekenis. Het verrijkt je competenties en biedt een opstap naar een job waarin je je goed voelt. Voor mensen met psychische problemen is het afronden van een studie of het vinden en houden van een job een grote opgave. Dit artikel licht een model toe dat een duurzame tewerkstelling mogelijk maakt voor mensen met psychische problemen. Het artikel biedt richtlijnen om een dergelijk model op een krachtige manier te ontwikkelen en te implementeren door rekening te houden met zowel wetenschappelijke als lokale kennis en ervaringen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website