Magazine Logo

Kolom - Een nieuwe deur

Tonja Roodenburg

Ouderschapskennis

"Zijn gedrag is toch niet normaal? Moet ik dan leuk en gezellig wat met hem gaan doen?" De stiefvader van Jim kijkt me verontwaardigd aan. Ik betrap mijzelf op de gedachte: 'Is het nou zoveel gevraagd om hem in het weekend dat hij thuis is, aandacht te geven en iets samen te doen?' Jim is 14 en doordeweeks, vanwege gedragsproblemen, in een Jeugdzorginstelling. "Hij negeert mij gewoon. Kan niet eens fatsoenlijk antwoord geven en is niet achter zijn computer weg te slaan", oreert stiefvader geïrriteerd verder. Ik krijg het vermoeden dat Jim zijn stiefvader niet accepteert. Jim 's moeder verduidelijkt hoe de gezagsverhoudingen liggen. "Van mij mag Jim 's avonds een tv-programma afkijken, als dat zo uitkomt, maar hij vindt; bedtijd is bedtijd." Ze wijst naar haar partner. "Hij komt dan de kamer binnen en zet, zonder een woord te zeggen, de tv uit. Vind je het gek dat Jim dan boos wordt?" Moeder kijkt mij hulpeloos aan en lijkt op steun van mijn kant te wachten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website