Magazine Logo

Toen - 'Vroege psychose'

Jos Dröes

Participatie

Symposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van ABC-Altrecht in Vergadercentrum Vredenburg te Utrecht op 8 oktober 2012 Het ABC project van Altrecht, gehuisvest aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht, loopt landelijk voorop in de behandeling van eerste psychosen bij jongvolwassenen van 18 tot 28 jaar. Het ABC project bestond in het najaar van 2012 tien jaar en dat was aanleiding voor een feestje. De organisatoren hadden een degelijk programma samengesteld met in het ochtendprogramma vier lezingen, afgewisseld met creatieve intermezzo's, rond het thema 'vroege psychose'. Dagvoorzitter Tom van Wel praatte de verschillende onderdelen op enthousiasmerende wijze aan elkaar. Er waren ongeveer 140 deelnemers, precies genoeg voor deze locatie. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website