Magazine Logo

De weg naar herstel en rehabilitatie

John Jongejan

Participatie

In mijn werk als ervaringswerker bij het FACT-team zet ik mijn ervaringskennis in voor herstelondersteunende zorg en rehabilitatie. Het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de hulpverlening vind ik belangrijk, daardoor kan ik samen met andere hulpverleners het herstel van de cliënt beter ondersteunen. De hulpverlening zou meer gebruik moeten maken van de kennis van cliënten zelf. Het is jammer dat er (FACT-)teams zijn in de GGZ die herstelondersteunend werken maar die geen ervaringsdeskundigen in dienst hebben. Daarom wil ik delen hoe het voor mij als ervaringswerker is om te werken in een FACT-team met herstelondersteunende zorg en rehabilitatie als instrumenten om cliënten te ondersteunen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website