Magazine Logo

Onze Buren

Bram van der Leden en Jan Jongbloed

Participatie

In de Vogelbuurt in Dordrecht wordt sinds 1999 concreet vormgegeven aan vermaatschappelijking en kwartier maken. GGZ gemeente, woningcorporatie en politie werken samen aan het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk. In dit artikel beschrijven wij het project 'Onze Buren' en geven wij aan wat er organisatorisch, maar vooral in de mentaliteit moest veranderen om concrete resultaten te kunnen boeken. Ook gaan we in op de evaluatie van die resultaten, op de succesfactoren en risico's en de overdraagbaarheid van het project. In 2004 won het project de Douglas Bennet Award vanwege de grote bijdrage die het levert aan de ontwikkeling van rehabilitatie in Nederland. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website