Magazine Logo

Onbenutte Kwaliteiten in Rotterdam - Balanceren tussen werkgelegenheids- en welzijnsbeleid

Rian Smit

Participatie

Tien jaar geleden is in Rotterdam gestart met de Stichting Onbenutte Kwaliteiten gericht op sociale activering. Sociale activering is bestemd voor mensen bij wie de afstand tot de arbeidsmarkt voorlopig onoverbrugbaar is. In de afgelopen jaren is de Stichting een grote speler geworden in het arbeidsmarkt- en welzijnsbeleid; meer dan 12.000 mensen zijn de afgelopen jaren in trajecten actief geweest. In dit artikel wordt stil gestaan bij het ontstaan, context en doel van de Stichting Onbenutte Kwaliteiten en bij de rol die de Stichting heeft gespeeld in de vermaatschappelijking van de zorg en de maatschappelijke participatie. Naast de Stichting Onbenutte Kwaliteiten worden twee praktijken uit Rotterdam in beeld gebracht die gericht zijn op het maatschappelijk herstel van specifieke groepen. Wat is hun succesfactor? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website