Magazine Logo

Individuele Plaatsing en Steun in Eindhoven - Een tussentijds verslag over principes in de praktijk

Hanneke Henkens

Participatie

Veel mensen met psychiatrische stoornissen willen graag werken. Maar het vinden en behouden van een baan valt in de praktijk niet mee. Het programma voor arbeidsrehabilitatie Individuele Plaatsing en Steun (IPS) is veelbelovend. Er worden in de Verenigde Staten forse resultaten mee geboekt. In deze bijdrage bespreken wij de praktische bevindingen met het programma in Eindhoven. Het is een reflectie op de praktijk in het eerste jaar van implementatie van dit programma in de Nederlandse situatie. Met dit artikel willen wij een bijdrage leveren aan de vertaling van de Amerikaanse IPS-principes naar de cultuur, het arbeidsbestel én de organisatie van de gezondheidszorg in Nederland. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website