Magazine Logo

Toen - ACT en het verlangen

Participatie

Vijfde congres ACT en het verlangen | 27 september 2007 | Leiden Assertive Community Treatment is niet meer weg te denken uit de ggz. Ook al is dit organisatiemodel van ambulante hulpverlening aan mensen met complexe psychiatrische en maatschappelijke problemen opgenomen in de Multidisciplinaire Richtlijn Schizofrenie, uitontwikkeld zijn de vele teams nog lang niet. Dat bleek wel tijdens het vijfde landelijke ACT-congres, dat als welluidend thema 'ACT en het verlangen' had meegekregen. 440 professionals, managers, ervaringswerkers en beleidsmakers stonden in Leiden stil bij vragen als: hoe staat ACT er na 5 jaar voor, wat heeft het opgeleverd en vooral ook: wat zijn de wensen voor de komende jaren? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website