Magazine Logo

Surf & Zap - Praktische vragen

Ouderschapskennis

Waarom gaat een moeder eigenlijk zorgen? Bij moeders die een foto zien van hun eigen lachende kind toont een MRI-scan sterkere hersen-activiteit dan bij een foto van een lachend onbekend kind. Waarschijnlijk is vrijkomende dopamine verantwoordelijk voor het activeren van deze hersengebieden en zet de lach van de eigen baby moeder aan tot zorg. Anders gezegd: de reacties van moeders zijn biologisch bepaald. Maar wat gebeurt er als een moeder deze reactie niet krijgt, bijvoorbeeld omdat ze depressief is of aan drugs verslaafd? Kan dit van invloed zijn op hun zorg voor de baby? (Bron: Journal of Pediatrics, XXIV, p. 10, 2008) Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website