Magazine Logo

Moederschap als keurslijf

Sietske Dijkstra

Ouderschapskennis

literatuur -recensies Adrienne Rich (1979). Uit vrouwen geboren. Moederschap als ervaring en instituut. Feministische Uitgeverij Sara, Amsterdam: (334 pp). Vert. Maaike Meyer en Marta Vooren. (Oorspronkelijke titel: Of women born (1976). Norton and Company Inc. New York.) Eindelijk heb ik de feministische klassieker over moederschap gelezen van schrijver en dichteres Adrienne Rich (1929). De aanleiding daartoe was haar beroemde en gepassioneerde Diving into the Wreck dat mijn man in de kerstvakantie aandroeg. Dit gedicht werd in feministische kring destijds gezien als een verbeelding van de bevrijding van vrouwen van het patriarchaat. Rich ontving een prijs voor de gelijknamige dichtbundel, maar weigerde die uit naam van alle vrouwen zonder stem. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website