Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

inhoud 99 Antiek & Curiosa Shelley Burtt, Ja zeggen tegen een gele envelop 101 Van de redactie 103 Recensenten en auteurs in dit nummer Artikelen onder de loep 104 Jeanne Luijten, Wat niet weet, wat niet deert? Over taboes rond mensen met een verstandelijke beperking 113 Sietske Dijkstra, Geweld - en hardnekkige normen over gebrekkig moederschap 122 Surf & Zap - Ziekte en standsverschil Buitenlands Onderzoek Onderzocht 123 Alice van der Pas, 'Resilience' gaat niet over rozen; veertig jaar follow-up van kinderen die onder riskante omstandigheden opgroeien 139 Surf & Zap - Praktische vragen Boekrecensies 140 Sietske Dijkstra, Moederschap als keurslijf A. Rich: Of women born 145 Joke van der Zwaard, Elke sociale klasse heeft zijn eigen opvoedlogica.Annette Lareau: Unequal childhoods. Class, race, and family life. 148 Hanneke Miley, Wie durft nog? Vier Amerikaanse zelfhulpboeken over opvoeden A. Faber & E. Mazlish, How to talk so kids will listen & listen so kids will talk B. Hart, It Takes a Parent R. Taffel, Why Parents Disagree & What You Can Do About It J. Warner, Perfect Madness 157 Edith Geurts, Tranen als blijk van vertrouwen A. Solter: Tears and Tantrums: What to Do When Babies and Children Cry 167 Katie Lee Weille, U moet het niet allemaal zo letterlijk nemen!' 169 Sietske Dijkstra, Kennis van trauma voor ouders, vervangouders en professionals B. Perry & M. Szalavitz: De jongen die opgroeide als hond en andere verhalen uit het dagboek van een kinderpsychiater 175 Alice van der Pas, Ouderbegeleiding als loden last K.K. Novick & J. Novick: Working with parents makes therapy work 188 Moeder X: Adders onder het groene gras van kindertherapie 191 Surf & Zap - Ethische dilemma's Vertaalde artikelen 192 Marjorie Saltzberg, Problemen rond ouderschap bij vrouwen die in hun jeugd zijn misbruikt 202 Lynne Murray, Het effect van het gedrag van baby's op de psychische gezondheid van hun moeder 207 Prue Rains, Linda Davies en Margaret McKinnon, De hulpverlening 'maakt' de tienermoeder Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website